Personal Coach

Wat is Vernieuwend Denken?

Een belangrijk uitgangspunt voor het coachen is voor mij Vernieuwend Denken. Dat is een verzamelnaam voor de filosofie├źn van o.a. Louise Hay, Neale Donald Walsh, Wayne Dyer, Deepak Chopra, Eckhart Tolle en Gabrielle Bernstein die allen uitgaan van bewust-wording.

Bewust-worden betekent dat je je eigen leven vorm geeft. Dat je de regie over je eigen leven in handen krijgt/neemt. Als je goed naar jezelf luistert (je hart volgt) komt je leven in balans, maar dat is niet altijd makkelijk. In deze tijd gaan de veranderingen sneller dan ooit tevoren in de geschiedenis en vallen de structuren waar je je aan vast zou kunnen houden als los zand uit elkaar. Het enige houvast in deze tijd zit in jezelf. Dat ben jezelf. De balans zit in jou maar je bent soms UIT balans. Alleen jij weet hoe je de balans zou kunnen herstellen.

Hoe werkt het?

Door verschillende oefeningen help ik je op zoek te gaan naar de (gedachte)patronen die nu jouw leven vormen en kijken we waar ze je van dienst zijn en waar ze je belemmeren. Als je daar helderheid over hebt (bewust bent) kun je de kracht van je gedachten gebruiken om bewust vorm te geven aan het leven dat je wil. Dan gaat het leven voor je werken in plaats van tegen je.

Net als pianospelen, turnen of welk ambacht dan ook vraagt het oefening en discipline om vernieuwend te denken. Je kunt er echter NU mee beginnen en het levert vaak snel resultaat op.