Ouder-Kind coach

Waarom Ouder-Kind coaching?

Opvoeden is een vak. Daar heeft bijna niemand een opleiding voor genoten. Maar iedere ouder doet zijn best.

De afgelopen jaren heb ik honderden situaties gezien waarin ouders geen idee hebben dat de manier waarop ze met hun kind omgaan een averechtse werking heeft op het gedrag van hun kind, en daarmee ook op de verhouding ouder-kind. Op opvoedkundig gebied ben ik een specialist in het in heel korte tijd helder en doeltreffend te analyseren en te benoemen wat daar in die verhouding gebeurt (soms binnen een uur).

Wat ik doe als coach is heel goed kijken en luisteren welke boodschap je overbrengt op je kind en wat dat teweeg brengt. Door je bewust te worden van je boodschap kun je die herkennen, en dan kiezen of dat is wat je wil. Ik geef je handreikingen om datgene wat je echt wil zijn voor je kind in het contact tot stand te brengen.

Nieuwetijdskind

Wellicht vraag je je wel eens af of je kind van-een-andere-planeet-komt. Nieuwetijdskinderen zijn inderdaad voor velen van ons moeilijk te begrijpen. Diepe herinneringen, bijzondere vragen, onbekende verhalen, eerlijke gevoelsuitingen……ze confronteren ons vaak met iets waar wij moeilijk mee om kunnen gaan. Maar dat ligt niet aan hen.

Ook hier is bewustwording de eerste stap. Bewust worden van het anders zijn van je kind (anders dan je verwachtingen). Door je bewust te worden van je verwachtingen kun je je kind pas gaan begrijpen en zal er een nieuwe manier van omgaan met elkaar ontstaan.

Basis

Het gaat er niet zo zeer om wat je kind kan of niet kan, maar om hoe hij/zij zich voelt. Of hij op zijn plaats is, gelukkig is, straalt, of hij zich gezien en begrepen voelt. DAT is de basis voor ontwikkeling, voor kunnen en/of weten, dus ook voor school en leren en gezondheid.

Alleen al de stap van ouders om hulp te vragen kan wonderen doen. Schaam je niet. Ik ga graag samen met jullie aan de slag.